Ik wil mijn backup terugzetten van de MySQL database, hoe doe ik dit?

Zoals beschreven in FAQ kunt u op verschillende manieren een MySQL database backup maken. Deze backups zijn op een makkelijke manier weer terug te zetten met behulp van phpMyAdmin. U kunt inloggen op deze webapplicatie via http://mysql.mordamus.nl. Logt u hierbij in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw database-account.

Oude database weghalen
Wanneer u ingelogt bent kunt u de database waarvan u een backup wilt terugzetten selecteren door er links in het menu op te klikken, in het linkermenu krijgt u een overzicht van de tabellen in deze database. Haalt u eerst deze oude database weg (pas op, dit kunt u niet ongedaan maken!)! Onderaan het rechterscherm klikt u op "Selecteer alles", daarna kunt u met het dropdownmenu rechts ervan kiezen voor het verwijderen van de database. klikt u hierna op start.

Nieuwe database invoegen
Bovenaan de rechterpagina vind u een menu-item genaamd 'Import'. Wanneer u hierop klikt opent het scherm Import zich, klik op de knop "Bladeren" en selecteer de MySQL backupfile vanaf uw computer. Klik hierna op Start.
Na de import ziet u de tabellen opnieuw.