CNAME aanmaken

U kunt met behulp van een CNAME een verwijzing maken naar een andere website, hierbij dient het wel te gaan om een 'Hosted Domein". Dit wordt veel toegepast om subdomeinen te verwijzen naar andere websties. Logt u in op het regelpaneel en kiest u voor de optie domeinen, klikt u op het hosted domein waarvoor u een CNAME record wil aanmaken. Daarna kiest u voor 'DNS zone editor'.

Via de knop rechtsonder kunt u een nieuw record aanmaken:
- Bij 'Record type' selecteert u de optie CNAME
Vul bij 'Record name' het gewenste subdomein in dat u wilt doorverwijzen, vul hierbij alleen het subdomein in.
Dus wanneer het volledige subdomein b.v. windows.uwdomeinnaam.nl is vult u hier alleen in windows in.
- Vul bij 'Record Data' de website in waarnaar het subdomein dient te verwijzen, gebruikt u hierbij geen http:// voor de domeinnaam www. voor de domeinnaam is wel
toegestaan.

Let u wel op het volgende:

• CNAME records kunnen niet verwijzen naar een ipadres
  • CNAME records kunnen niet verwijzen naar een map of een bestand binnen een website