Hoe kan ik domeinaliassen gebruiken als websites?

Er zijn verschillende manieren om een domeinnaam alias als losse website te gebruiken. De makkelijkste is doormiddel van een ISAPI_Rewrite script op uw serverruimte te plaatsen. Het ISAPI_Rewrite script zorgt ervoor dat wanneer mensen naar de domeinalias zoeken deze worden doorverwezen naar een map op het hoofddomein. De domeinnaam van de domeinalias zal worden weergegeven in de adresbalk. Hierdoor ziet het er als een losstaande website uit.

Het enige nadeel van een ISAPI_Rewrite script is dat de email nog steeds op het hoofddomein binnenkomt en er geen losse emailadressen voor de domeinalias aangemaakt kunnen worden.

Om het ISAPI_Rewrite script werkend te krijgen moeten de volgende handelingen worden verricht. Maak op de wwwroot directory van uw server een bestand aan genaamd httpd.ini.

In het httpd.ini moeten de volgende regels staan. In het voorbeeld worden de volgende gegevens gebruikt domein: domeinnaam.nl en de map: domeinmap vervang deze door uw domeinnaam en de gewenste map.

[ISAPI_Rewrite]
RewriteCond Host: (?:www.)?domeinnaam.nl
RewriteRule (/?domeinmap/?)(.*) /domeinmap/$2 [I,L]
RewriteCond Host: (?:www.)?domeinnaam.nl
RewriteRule (/?.*) /domeinmap/$1 [I,L]

Sla het bestand op en de doorverwijzing werkt. Zorg er wel voor dat de hoofdpagina in de map index heet.